Alla inlägg av Gunnar Olsson

Sommarträff

En sommarträff planeras i slutet av sommaren – om Coronasituationen medger detta! Denna gång är det Christer och Lisa Bäck i Mo som står som värdar. Mer information kommer under juli.

Ha en bra bisommar!

Vårmöte 12 mars kl. 19.00

Torsdag den 12 mars Grubbe City Kl 19,00.

Vi diskuterar allehanda bifrågor,
Martin berättar det nya honungsreglement mm.

K G Ström levererar vax o ramar.

Samling kl 18.30 i snickarverkstan för de som är intresserad av hur man gör egna ramar till kupan.

Om du har frågor ring 0705508004

Gofika som vanligt!

Välkomna!

Höstföreläsningar, 30 nov kl. 09.30, Bollnäs

Höstföreläsningar om Biodling.

Tid: 30 november kl. 09.30 – 15.
Plats: ”Kulturhuset” i Bollnäs, direkt emot järnvägsstationen och tiden ligger så att man kan åka med kollektivtrafik om man vill.

Bengt Nihlgård gästföreläser om ”Honungsbin och andra pollinerare” (45 min) och ”Växter under bi-säsongen” (45 min). Vi berättar om drottningodling och avläggare-produktion och så tänker vi oss en runda med ”pyssel och tips”. Här behöver vi din hjälp. Det är tänkt att några visar smarta knep, redskap och liknande som ni kanske har kommit på, hittat på eller konstruerat och som ni tror att andra biodlare kan har nytta av. Har ni något av intresse hör gärna av er till Stephan.Weiss@web.de eller mobilen: 073-0961382. Jag tänkte man kunde kanske ta med något man har byggt, alternativ visa kanske foton eller bara förklara.

Vivianne Boman från SBR-styrelsen som är våran kontaktperson på SBR kommer också vara med och presentera sig. Ta gärna med frågor till henne om ni vill. För att vi kan planera för fika är vi tacksam om ni kunde anmäla er till våran sekreterare Mats Söderlund , mats.soderlund4@gmail.com.

Program: 30 november
9:30 Start med fika och macka
10:00-10:45 föreläsning ”Drottningsodling och avläggare-produktion” 15 min rast 11:00-11:45 föreläsning ”Honungsbin och andra pollinerare”
11:45 – 13:30 går vi ut på lunch i Bollnäs, var och en välja restaurang själv och bekosta maten själv
13:30-14:15 föreläsning ”Växter under bi-säsongen” 15 min Rast 14:30-15:15 ”Tips och Pyssel”
15:15 avslutning med fika och kaka

hälsningar Stephan Weiss

Årsmöte 7 nov kl. 18.30

Sedvanligt årsmöte i Grubbe City. Ströms bisyssla tar emot vax och ramar för rensning. (KG Ström vill gärna att vaxet lämnas om möjligt tidigare under hösten).

Om det är någon som inte vet var Grubbe City ligger (för nya medlemmar och de som glömt var Sune vår ordförande bor), så är adressen: Grubbe 955 Trönödal. Vill du veta mer om vägen eller mötet, kontakta Sune, tel: 070-550 80 04

Gofika som vanligt!

Välkomna!

Sommarträff

 R

Ännu en lyckad sommarträff med Söderhamns biodlare. Denna gång hos Gunnar Andersson i Kilsbo. Sunne informerade om varroaläget och annat som är aktuellt under högsommaren. Erfarenhetsutbyte och härligt fika. Gunnar berättade om byns gamla historia och om sin biodling. K G Ström levererade glas och annat inför den kommande skattningen.

Sommarmöte 20 juli kl 14.00

Årets sommarmöte sker hos Gunnar och Gun Andersson i Kilsbo. 

Plats Kilsbo 169, 826 91 Söderhamn Kl. 14.00

Vägbeskrivning: Åk mot Utvik, vik av vid Mariehill mot Röstentjärn. Fortsätt ca 3 km efter Kilsbovägen. Vägen delar sig till höger och vänster. Då är ni framme!

Troligen är också KG Ström redo att reverera glas för de som behöver.

Välkomna!

Styrelsen

Yngelrötautbrott

Information som lämnats till länets biodlare

Yngelrötautbrott i Sigtuna, Västerås och Köping. Vi flyttar väl inga bin från Mälardalen upp till oss. Varroa går att hantera men inte detta.

Välbesökt vårmöte

Stort intresse för vårmötet med Söderhamns biodlare i Grubbe city. Sedvanliga diskussioner om biodling och nya regelverk. Sune ledde samtalet och Ing-Mari bjöd på finfika.